Cazoo in gesprek met de leiding van $AJAX

Online tweedehands autohandelaar Cazoo overweegt een fusie met ‘blank cheque’ bedrijf Ajax I ($AJAX), waar enkele van de bekendste namen in de Amerikaanse financiën en technologie betrokken zijn. Cazoo wordt gewaardeerd op een bedrag van maar liefst $8 miljard.

Volgens Sky News is het bedrijf dat slechts twee jaar geleden is opgericht door Alex Chesterman in gesprek met $AJAX dat bij de beursgang in het afgelopen najaar $750 miljoen heeft opgehaald. $AJAX werd gelanceerd door Daniel Och, mede oprichter van het hedgefonds dat voorheen bekend stond als Och Ziff Capital Management, en Glenn Fuhrman, een voormalig Goldman Sachs manager die hielp bij het creëren van het vehikel dat het geld van miljardair Michael Dell beheert. De met sterren bezaaide leiding van $AJAX bestaat verder uit Kevin Systrom (medeoprichter van Instagram), Anne Wojcicki (medeoprichter van 23andme) en Jim McKelvey (medeoprichter Square).

street, parking, cars

Geruchten

Bronnen van Sky News hebben gemeld dat $AJAX één van meerdere mogelijke SPAC partners is voor Cazoo, omdat het bedrijf plannen heeft om tegen een astronomische waarde naar de beurs te gaan. De besprekingen tussen de twee partijen vinden al enkele weken plaats. Het is dus nog niet zeker dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zullen komen of dat überhaupt een akkoord zal worden bereikt. Cazoo blijft andere opties onderzoeken terwijl $AJAX ook kijkt naar alternatieve bedrijven om een deal mee te sluiten.

Mijn strategie

Het nieuws dat Cazoo in gesprek is met $AJAX over een mogelijke fusie was voor mij een grote teleurstelling en dan druk ik mij nog zacht uit. Met een dergelijk management team had ik een bedrijf verwacht met veel meer potentie en aanzien, een bedrijf zoals Plaid bijvoorbeeld. Daarnaast heb ik mijn twijfels over de waardering van Cazoo. Hoe kan een tweedehands autoverkoper binnen twee jaar een waardering hebben van $8 miljard?

Afgelopen vrijdag heb ik (toevallig) 95 aandelen $AJAX bijgekocht omdat de koers erg laag stond door de SPAC crash. Hiermee heb ik mijn gemiddelde aankoopkoers (GAK) flink omlaag kunnen brengen.

In mijn blog geef ik duidelijk aan dat beide partijen ook andere opties overwegen en dat de fusie dus nog niet zeker is. Ik hou mijn aandelen, die ik bij DEGIRO heb gekocht, voorlopig aan totdat er meer nieuws is. Als bij de bekendmaking van een definitieve overeenkomst bekend wordt gemaakt dat $AJAX samen gaat met Cazoo, verkoop ik al mijn aandelen. Gelukkig heb ik de aandelen gekocht onder $11,50 per aandeel (namelijk op een koers van $11,05). Het maximale risico wat ik op dit moment loop is dus $195. Met mijn aankoopstrategie heb ik er voor gezorgd dat het risico van het beleggen in deze SPAC dus relatief laag is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *