Sportradar in gesprek met SPAC van Todd Boehly

football, running back, professional

Het Zwitserse gokgegevensbedrijf Sportradar AG is volgens Bloomberg in gesprek om naar de beurs te gaan via Todd Boehly’s SPAC met de naam Horizon Acquisition Corp II ($HZON). Over de waarde van de deal is nog niets bekend. Zoals bij elke deal die nog niet is afgerond, is het mogelijk dat de voorwaarden voor een fusie veranderen of de gesprekken zelfs worden beëindigd.

Sportradar

 

Sportradar, geleid door CEO Carsten Koerl, mag instellingen zoals het Canada Pension Plan Investment, Revolution Growth, basketballer Michael Jordan en Mark Cuban tot haar investeerders rekenen. In 2015 en 2019 investeerde de National Football League (NFL) in Sportradar en ondertekende een meerjarige overeenkomst voor exclusieve rechten om NFL gegevens te distribueren naar exploitanten van sportweddenschappen binnen en buiten de Verenigde Staten. Sportradar – dat zegt dat meer dan 1.000 bedrijven afhankelijk zijn van de data die zij leveren – heeft volgens hun website ook samenwerkingsverbanden met de National Basketball Association (NBA), de International Tennis Federation, National Hockey League (NHL) en Major League Baseball (MLB).

Horizon Acquisition Corp II ($HZON)

 

Met Todd Boehly als chairman en CEO van $HZON haalde het bedrijf bij de beursgang in oktober 2020 een bedrag van $525 miljoen op. Destijds werd ook aangegeven dat men op zoek ging naar een bedrijf dat actief is in media en entertainment. De SPAC wordt gesponsord door een dochteronderneming van Eldridge Industries, een in Greenwich (Conneticut) gevestigde investeringsmaatschappij die opgericht is door Boehly en de voormalig directeur van Guggenheim die tevens eigenaar is van de Los Angeles Dodgers.

Portefeuille en strategie

 

Via DEGIRO en Trading212 heb ik in totaal 200 aandelen $HZON in mijn portefeuille. De aankoopdatums voor 60 van deze aandelen was eind januari en voor de andere 140 aandelen eind februari. De aandelen zijn dus nog niet lang in mijn bezit. In afgelopen weken hebben SPAC’s het zwaar te verduren op de aandelenmarkten. Sommige SPAC’s staan zelfs extreem dichtbij de koers van $10 per aandeel, wat kansen biedt op een bijna risicovrij rendement als deze aandelen worden toegevoegd aan mijn portefeuille.


Bovendien kan ik, doordat mijn positie in $HZON groter is dan mijn andere posities, genoegen nemen met een lager percentage aan rendement zonder dat het bedrag aan rendement in vergelijking met de andere posities minder wordt.


Naast bovenstaande is Sportradar niet het bedrijf waar ik op de lange termijn in wil investeren, omdat de industrie waarin het bedrijf opereert mij niet aanspreekt.

Kortom, mijn doel van vandaag is om zoveel mogelijk winst te pakken en de aandelen die ik bezit te verkopen. Het aandeel $HZON staat op dit moment in de voorbeurs 20% hoger dan gisteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *