Origin Materials naar de beurs via $AACQ

Origin Materials, een chemisch technologiebedrijf, is in gesprek om via een fusie met blanco cheque firma Artius Acquisition Inc. ($AACQ) naar de beurs te gaan, aldus Bloomberg die bekend staat als een zeer betrouwbare bron. De gesprekken tussen Origin Materials en de SPAC zijn nu gaande en de deal kan dus nog afketsen.

Als de deal doorgaat dan is dit goed nieuws voor de 47 aandelen $AACQ in mijn portefeuille.  De aandelen heb ik op 28 december 2020 gekocht bij DEGIRO en zijn dus slechts anderhalve maand in mijn bezit.

Origin Materials

Origin Materials is een organisatie die zich richt op verduurzaming. Het bedrijf haalt volgens de website chemicaliën uit planten die worden gebruikt om een milieurvriendelijkere versie van plastic te maken. Op de lijst met partners/klanten staan niet de minste namen. Onder meer PepsiCo, Nestle SA en Danone pronken op deze lijst.

spacsblog aacq origin materials

Mijn plan

Door het nieuws steeg het aandeel $AACQ in de nabeurs met ruim 25%.  Als deze stijging stand houdt, dan zou dat betekenen dat mijn doel van 30% rendement is bereikt. Het huidige rendement op dit aandeel staat namelijk al op 7%. Omdat maandag de beurzen in Amerika gesloten zijn in verband met de nationale feestdag (Presidents Day), kan ik pas op dinsdag actie ondernemen.

Mijn plan is om de beginkoers bij het openen van de beurs af te wachten. Indien deze beginstand er voor zorgt dat het totale rendement de 30% overstijgt, plaats ik een stop loss order om deze 30% winst veilig te stellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *