$FUSE en MoneyLion gaan fuseren

MoneyLion Spacsblog FUSE

Het digitale financiële platform MoneyLion kondigde vandaag plannen aan om naar de beurs te gaan via een SPAC deal met Fusion Acquisition Corp. ($FUSE). MoneyLion is een platform met een missie om het huidige banksysteem te vernieuwen. Dit willen ze doen door een ‘one-size-fits-all’ benadering toe te passen op haar producten. De producten die MoneyLion ontwikkelt zijn gericht op persoonlijke financiën. Een openbare notering vergroot het vermogen om sneller op te schalen en te blijven innoveren. Hierdoor kunnen meer mensen geholpen worden om hun financiën onder controle te krijgen.

MoneyLion

MoneyLion, opgericht in 2013, biedt een reeks financiële tools aan voor consumenten. RoarMoney is bijvoorbeeld een app voor mobiel bankieren waarmee klanten tot twee dagen eerder uitbetaald kunnen worden (zonder verborgen kosten en met cashback beloningen). Een andere tool in het arsenaal van MoneyLion is Instacash. Instacash biedt gebruikers renteloze salarisvoorschotten. MoneyLion heeft ook geautomatiseerde tools voor ‘robo-advisering’ die consumenten helpen bij het plannen van hun financiën en investeringen.

Het bedrijf zei in een verklaring dat het sinds de oprichting 7,5 miljoen klanten heeft. Het vertrouwen van deze leden heeft het bedrijf verdiend door een volledig digitaal platform te bouwen voor mobiel bankieren, leningen en investeringsoplossingen. Vanuit één enkele app kunnen leden een momentopname van hun financiële leven krijgen. Daarnaast hebben de leden toegang tot gepersonaliseerde tips en tools om hun financiële balans te verbeteren en dagelijkse besparingen te realiseren.

De fusie met $FUSE

Volgens de plannen moet MoneyLion ongeveer $526 verdienen aan de transactie na aftrek van vergoedingen en betaling van de schulden. Een bedrag van tot $350 komt van $FUSE, met nog eens $250 miljoen afkomstig uit private investeringen die worden geleid door fondsen beheerd door BlackRock.

De verwachting is dat MoneyLion op 30 juni de beursnotering van $FUSE overneemt.

Mijn plan

Financiële apps gericht op millennials, zoals MoneyLion, zijn in het afgelopen jaar populaire gespreksonderwerpen geweest in de SPAC wereld. Zo heeft een concurrent van MoneyLion, SoFi, ook recentelijk aangegeven via een SPAC naar de beurs te willen. Verzekeringsapp Lemonade heeft ook een hoge vlucht genomen na de eerste handelsdag na een beursintroductie via een SPAC.

Op basis hiervan zou je zeggen dat MoneyLion de potentie heeft om ook indruk te maken op de beurs. Toch lijkt de deal tot nu toe de investeerders te hebben teleurgesteld. Het aandeel daalde namelijk met ruim 5% na aankondiging van de fusie. De deal van SoFi, die in de komende maanden wordt gesloten, krijgt ook gemengde recensies.

Ik ga een stop loss order plaatsen bij DEGIRO voor de 45 aandelen in mijn portefeuille met de aankooprijs van $11,05 als grensbedrag. Zo maak ik in ieder geval geen verlies en alles wat daar bovenuit stijgt is mooi meegenomen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *