Archer naar de beurs door fusie met SPAC $ACIC

Archer heeft vandaag een fusie aangekondigd met SPAC Atlas Crest Investment Corp. ($ACIC). $ACIC zal het bedrijf dat gespecialiseerd is in ‘Urban Air Mobility’ (UAM) naar de beurs brengen. Door deze aankondiging schoot het aandeel $ACIC met bijna 40% omhoog tijdens de handel in de voorbeurs. De deal, met een waarde van $3,8 miljard, zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021 worden afgerond. Dit levert het gecombineerde bedrijf ongeveer $1,1 miljard aan (bruto)opbrengsten op.

Archer ontwikkelt een volledig elektrisch vliegtuig dat in staat is om mensen tot bijna 100 kilometer te vervoeren met een snelheid van 385 kilometer per uur.

Archer SPAC ACIC Spacsblog

United Airlines

United Airlines Holding Inc. kondigde woensdag aan dat het een overeenkomst heeft gesloten om met Archer samen te werken. Dit willen ze doen door te investeren technologieën die uitstoot door vliegreizen verminderen.

Daarnaast kondigde Archer ook aan dat United een order heeft geplaats voor $1 miljard aan vliegtuigen van Archer, met daarnaast een optie voor een extra order van $500 miljoen.

Mijn portefeuille

De aandelen van $ACIC heb ik nog niet heel lang. De 50 aandelen van $ACIC zijn op 27 januari 2021 aangekocht bij DEGIRO voor $10,26 per aandeel en zitten pas twee weken in mijn portefeuille. Het rendement op deze aandelen is op dit moment bijna $250, een stijging van bijna 50%!

Mijn plan

Ondanks dat grens van 30% aan rendement is behaald, heb ik besloten om het aandeel nog niet te verkopen. Wel heb ik voor de zekerheid een stoploss order geplaatst bij DEGIRO om gegarandeerd te zijn van minimaal 30% rendement.

Mijn redenen om het aandeel (voorlopig) aan te houden zijn:

  • De markt voor elektrische luchtvoertuigen staat nog in de kinderschoenen en de groeipotentie is immens. Zo wordt medio 2024 een omzet verwacht van $42 miljoen die oploopt tot ruim $1,2 miljard in 2030;
  • Electric Vertical Take-Off and Landing (eVTOL) aandelen zijn populair onder beleggers;
  • Archer heeft een order ontvangen van $1,1 miljard van United Airlines, een grote speler in de luchtvaartbranche;
  • In het eerste halfjaar van 2021 wordt een prototype verwacht wat een positieve invloed zou kunnen hebben op de koers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *