Solera in gesprek met $APSG

Solera Holdings Inc., gesteund door Vista Equity Partners, is in gesprek over een beursgang met blanco cheque firma Apollo Strategic Growth Capital ($APSG). Solera levert software aan de auto- en verzekeringssector, waaronder producten die helpen bij het beheren van claims naar aanleiding van aanrijdingen. Het klantenbestand van Solera varieert van Tesla en Google tot wat kleinere en onbekende partijen.

De SPAC is gesprekken begonnen met investeerders over het aantrekken van vermogen om de fusie met het softwarebedrijf te ondersteunen. De deal zal naar verwachting meer waard zijn dan in 2016 toen het bedrijf ‘private’ ging voor $6,5 miljard inclusief schulden. Een definitieve deal zou in de komende weken aangekondigd kunnen worden. Het zou echter ook nog kunnen dat de deal mislukt als bijvoorbeeld de voorwaarden tussentijds veranderen.

Solera SPAC APSG Spacsblog

In 2016 is Solera overgenomen door Vista Equity samen met mede-investeerders als Goldman Sachs en Koch Industries. Op dit moment zou het bedrijf volgens Bloomberg een schuld hebben van maar liefst $4,8 miljard.

$APSG, wat geleid wordt door CEO Sanjay Patel, haalde vorig jaar $817 miljoen op bij de beursgang van de SPAC. Mede hierdoor en vanwege het managementteam wat achter deze SPAC zit, waren de verwachtingen zeer hoog. Na bekendmaking van het nieuws schoot het aandeel in de nabeurs omhoog met 7% (na een piek tot 26%). Vandaag staat het aandeel in de voorbeurs op $11,45 met een geringe stijging van 4% ten opzichte van gisteren.

Mijn bevindingen

Het enthousiasme waar ik mee begon bij het lezen van het nieuws werd al snel ingedamd nadat ik me ben gaan verdiepen in Solera. Aan de koersstijging te zien ben ik niet de enige die niet heel enthousiast is. Van een SPAC met zo’n managementteam en een market cap van meer dan $1 miljard had ik een bedrijf verwacht dat mij meer zou aanspreken. Daarbij gaat de huidige schuld van $4,8 miljard mij niet in de koude kleren zitten en ook het feit dat het in handen is van Vista Equity roept vragen bij me op. Tot slot heeft het bedrijf al eens op de beurs gestaan (voor $55 per aandeel). Waarom zou het nu wel goed komen?

Mijn plan

Het huidige rendement van mijn 50 $APSG aandelen is 6% en ik wil mijn aandelen uiterlijk net voor het sluiten van de beurs verkopen. Om het rendement van 6% veilig te stellen, plaats ik voor alle $APSG aandelen in mijn portefeuille een stoploss dagorder bij DEGIRO op een koers van $11. Alles wat, net voor het sluiten van de beurs, boven deze koers uitkomt is extra rendement. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *