eToro naar de beurs via $GSAH

Na de waslijst aan aankondigingen voor een mogelijke beursgang in 2021 voor Israelische technologie/fintech bedrijven, kan ook eToro aan dit lijstje worden toegevoegd.

Volgens een rapport van de Israëlische krant Calcalist overweegt het social trading/brokerage platform eToro een beursgang. Dit willen ze bereiken door te fuseren met een SPAC. eToro zou gesprekken hebben gevoerd met Goldman Sachs over een mogelijke fusie. De waarde van eToro wordt geschat op $5 miljard voor een beursgang die in het tweede kwartaal van 2021 zou kunnen plaatsvinden. Het bedrijf wilde niet reageren op deze geruchten.

eToro heeft volgens het rapport een omzet van ongeveer $500 miljoen behaalt. Het bedrijf is daarnaast ook nog eens winstgevend wat zou kunnen helpen bij de waardering in een deal. Het aantal klanten voor het bedrijf is inmiddels de 17 miljoen gepasseerd waarvan 5 miljoen er in 2020 zijn bijgekomen. Het handelsvolume is sinds begin 2020 maar liefst verdrievoudigd! Een ander positief teken is het personeelsbestand van het bedrijf. Op dit moment werken er meer dan 1.100 werknemers bij het bedrijf en men streeft er naar om het personeelsbestand in 2021 verder uit te breiden met honderden nieuwe werknemers.

Er worden twee SPAC’s genoemd die mogelijk met eToro gaan fuseren, namelijk GS Acquisition Holdings Corp II ($GSAH) en Burgundy Technology Acquisition Corp. ($BTAQ).

Mijn portefeuille

De 50 aandelen van $GSAH in mijn portefeuille wil ik ieder geval aanhouden totdat een definitieve overeenkomst is bereikt. Daarna wil ik beoordelen of eToro een bedrijf is waar ik in geloof voor de lange termijn. Het aandeel van $GSAH is verkrijgbaar bij DEGIRO.

2 reacties op “eToro naar de beurs via $GSAH”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *