Due diligence onderzoek: $FPAC

Zoals je hebt kunnen zien in mijn portefeuille maakt de SPAC met de ticker $FPAC hier onderdeel van uit. Ik neem je graag mee in mijn overwegingen die mij hebben doen besluiten deze SPAC aan mijn portefeuille toe te voegen. Omdat deze SPAC op het moment dat ik ‘m wilde kopen nog niet beschikbaar was bij DEGIRO heb ik $FPAC gekocht bij de broker Trading212.

Mijn voorwaarden voor het kiezen van een SPAC

Alvorens ik overga tot de aankoop van een SPAC aandeel, kijk ik altijd eerst of de SPAC past binnen mijn strategie. In het geval van $FPAC was hier inderdaad sprake van, want:
  • De SPAC is nog op zoek naar een fusiepartner;
  • De aankoopprijs van het aandeel is $10,64, dit ligt onder de $11 grens;
  • De trust value is met $600 miljoen hoger dan onze grens van $500 miljoen;
  • Onder andere gericht op de Fintech sector, onze favoriete sector;
  • CEO, Thomas Farley  (voormalig President van NYSE), heeft een uitstekende reputatie als het gaat om bedrijven naar de beurs brengen via een SPAC.

Onderzoek in onze Discord chat

In ons Discord kanaal doen we met een groep SPAC beleggers regelmatig onderzoek naar interessante aandelen. $FPAC was één van de aandelen die op onze shortlist stond om nader te onderzoeken. De onderzoeksresultaten hebben mij uiteindelijk overtuigd om het aandeel toe te voegen aan mijn portefeuille.  De belangrijkste punten die uit het onderzoek naar voren kwamen zijn: 
  1. $ FPAC is op het moment de 4e grootste Fintech SPAC.
  2. Tijdens de periode als uitvoerend management van hun vorige SPAC identificeerde het management meer dan 150 potentiële Fintech targets en voerde gesprekken met meer dan 100 van hen wat heeft geresulteerd in het due diligence onderzoeken van 19 bedrijven waarin ze de potentie zagen om mee te fuseren. Daarnaast is het opvallend dat er destijds 2 LOI’s getekend zijn (met de uiteindelijke fusiepartner Global Blue en een ander nog onbekend bedrijf). De hoeveelheid due diligence onderzoek die dit managementteam heeft gedaan toont aan hoeveel ze begrijpen van de markt en hoe makkelijk ze waarschijnlijk een doelwit zouden kunnen vinden….of al hebben. De koers van Global Blue staat op dit moment op ongeveer $12,40 per aandeel.
  3. $FPAC heeft zichzelf opgericht met 14,7% oprichtersaandelen in plaats van de standaard 20%. Dit is behoorlijk lager vergeleken met wat de meeste SPAC-managementteams nodig hebben. Volgens de prospectus is de reden hiervoor dat zij geloven dat het relatief kleinere aantal oprichtersaandelen hen een aantrekkelijke kandidaat kan maken voor een bedrijfscombinatiedoelstelling, aangezien er lagere kapitaalkosten geboden worden in vergelijking met andere SPAC’s.
  4. Deze SPAC wordt onderschreven door Wells Fargo Securities.

Mijn verwachtingen

Met name doordat recent in de vorige SPAC van dit managementteam uitgebreid onderzoek is gedaan naar potentiële partners die ook voor de huidige SPAC interessant kunnen zijn, verwacht ik een kortere doorlooptijd dan de maximum geldende looptijd van 2 jaar. Het feit dat een tweede LOI is getekend met een nog onbekend bedrijf roept vragen op. Is dit het bedrijf waar ze zich met deze SPAC op willen richten? Als dat zo is verwacht ik binnen enkele maanden nieuws over een mogelijke samenwerking. Zo niet, dan verwacht ik met de kennis die ze in de vorige SPAC hebben opgedaan het een kwestie van tijd is voordat ze een potentiële fusiepartner zullen vinden. Inmiddels is het aandeel ook bij DEGIRO beschikbaar. Heb je nog vragen of wil je met andere beginnende beleggers sparren over SPAC aandelen? Sluit je dan aan in de Discord chat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *