Payoneer in gesprek met $FTOC

Payoneer FTOC Spacsblog

Payoneer Inc, een specialist in online betalingen is in gesprek over een mogelijke fusie met FTAC Olympus Acquition Corp (FTOC) om een beursgang te realiseren. Het aandeel steeg op 20 januari 2021 met 29% als reactie op dit nieuws.

Payoneer is in 2005 opgericht in Israel door Yuval Tal en wordt nu geleid door CEO Scott Galit en opereert in meer dan 200 landen. Het biedt diensten aan waaronder grensoverschrijdende betalingen voor klanten zoals Airbnb, Amazon, Google en Walmart.

FTOC heeft, onder leiding van Betsy Cohen en CEO Ryan Gilbert, $755 miljoen dollar opgehaald met de beursgang afgelopen augustus. Het belangrijkste doel van de SPAC was om met een bedrijf te fuseren met een bedrijf uit de technologie sector of financiële dienstverlening.

Betsy Cohen is ook de leider van de SPAC’s Fintech Acquisition Corp. IV (FTIV) die afgelopen maand een overeenkomst heeft bereikt voor een fusie met Parella Weinberg Partners, en Fintech Acquisition Corp. V (FTCV). Daarnaast wordt Cohen eigenaar van FTAC Athena Acquisition Corp. waar deze week het papierwerk voor is ingediend voor een beursgang van $ 220 miljoen. Tot slot heeft Cohen ook nog de SPAC Fintech Acquisition Corp. III gehad die uiteindelijk samen is gegaan met betalingsverwerker Paya Holdings Inc. De koers van Paya Holdings staat op dit moment op $12.96.

Mijn portefeuille

Het gerucht dat FTOC in gesprek is gegaan met Payoneer was goed nieuws voor onze SPAC portefeuille. Door onze lage gemiddeld aankoopkoers (GAK) van $10,38 en de huidige stand van de koers van $11,95 kunnen we op het moment van schrijven de blog rekenen op een rendement van maar liefst 15%. We wachten nog even het moment af van een eventuele mededeling dat beide partijen een overeenkomst hebben bereikt alvorens we overgaan tot verkoop. Aangezien Payoneer een partij is met ook na de fusie een enorme potentie (ook wel ‘Unicorn’ genoemd), kan het ook zomaar zo zijn dat wij het aandeel gaan houden voor de lange termijn! Nog even geduld dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *